Fitness Oefeningen Je

Fitness oefeningen tegen een eetverslaving

Onderzoek heeft uitgewezen dat fitness oefeningen mensen met een eetverslaving goed kan helpen om de gedachten te verzetten. De Yale University, die dit heeft onderzocht, roept mensen met een eetverslaving dan ook op om zich in te schrijven op een sportschool of een personal trainer in de arm te nemen.

Dit is een mooi voorbeeld van een mes dat aan 2 kanten snijdt. Men valt af door het sporten, kan de gedachten verzetten om even niet aan eten te denken en maakt ook endorfine aan in het lichaam, waardoor ze zichzelf beter gaan voelen en de hang naar eten verminderd wordt.

Kortom, fitness oefeningen kunnen echt een steuntje in de rug zijn voor eetverslaafden. Natuurlijk lost het bij lange na het probleem niet op, maar alle beetjes helpen soms.